Vzít si volno bylo vždy obvyklou výmluvou pro cestování. V dnešní době lidé cestují, aby poznali nové kultury, prozkoumali své nitro a vyčistili si hlavu od stresu každodenní rutiny. Od té doby, co se pojem Foodies stal v moderní společnosti tak běžným a legitimním, se cestování za poznáním vzdálených kultur jídla stalo velmi populární. Koneckonců, kdo by nemiloval dobrodružství se skvělým jídlem podávaným v cizině?
Mohlo by se zdát, že to přeháníte, ale věříme, že opravdu dobré jídlo je nejlepší výmluva, jak se dostat do letadla. Zde je pět jídel, kvůli kterým se rozhodně vyplatí udělat si výlet:
Karamelové oplatky v Amsterdamu
Stroopwafels jsou oplatkové sušenky vyrobené ze dvou tenkých vrstev pečeného těsta spojených karamelovou náplní. Stroopwafel je pravděpodobně jednou z nejznámějších pochoutek v Nizozemsku a jeho jednoduchou, průmyslovější verzi lze nalézt v mnoha supermarketech a kavárnách po celém světě. Ale když mluvíme o skutečné věci, pokud jde o nás – skutečný stroopwafel je dostatečným důvodem, proč překročit oceány.
Pekárna „Van Wonderen“ v Amsterdamu je jedním z nejznámějších míst, kde můžete ochutnat tento kousek karamelovo-sacharidového nebe. Jejich vafle jsou nejen považovány za chutné, ale jsou také těmi nejinstagramovatelnějšími v Amsterdamu. Kromě klasické hladké verze posunul „Van Wonderen“ možnosti polevy na novou úroveň a nabízí různé čokoládové obaly a barevné bonbony, které vás potěší ještě před prvním soustem.
Tradiční těstoviny ve Florencii
Říkejte nám tradiční nebo stará škola, nebo prostě stará… ale stále věříme, že za domácí těstovinou se vyplatí cestovat, bez ohledu na to, jak daleko. Toskánsko je známé tím, že nabízí nejen dechberoucí scenérii a skvělá vína, ale je také jedním z NEJLEPŠÍCH míst na světě, kde si můžete vychutnat výjimečně lahodné jídlo. Těstoviny mohou znít jako jednoduché jídlo na cestování, ale skvělé jídlo z tradičních těstovin v místní italské trattorii v jednom z nejkrásnějších měst světa váš názor zaručeně změní.
Tagliatelle al sugo je pravděpodobně jedním z nejběžnějších italských těstovin – je to ragu toskánského stylu se „svatou trojicí“ cibule, mrkve a celeru, lehce karamelizované a je pravděpodobně jedním z nejpohodlnějších jídel, které italská kuchyně může nabídnout. . “ Trattoria Sabatino ” ve Florencii je rodinná restaurace založená v roce 1956. Je to vše, co si dokážete představit jako italská restaurace: útulná, teplá, přátelská a nabízí skvělé rodinné pokrmy. Trattoria má klasické italské menu, většinou známé pro své klasické Tagliatelle al sugo, které slibuje, že se budete cítit jako bez ohledu na to, jak dlouho vám trvalo se tam dostat… rozhodně to stálo za námahu!
Lilek Delight v Tel Avivu
Izraelsko-irácké pouliční jídlo známé jako Sabich je pitta chléb plný lahůdek. Na bázi smažených lilků obsahuje také vejce natvrdo, tahini a plátky brambor. Ačkoli tato kombinace může na první pohled znít divně, výsledkem není nic menšího než nebeský sendvič.
„ Sabich Černikhovski “, který se nachází v srdci Tel Avivu, pouhých pět minut od živého trhu „Carmel“, je považován za jedno z nejlepších míst v Izraeli, kde můžete získat trochu toho sabichového kouzla. Možná se to nezdá být víc než obyčejný stánek s jídlem, ale fronta „vždycky tam“ lidí trpělivě čekajících na nějaký sabich je jistým ohnivým znamením, že to není jen další stánek s pouličním jídlem.
Vegan Gyros v Řecku
Gyros je tradičně považován za místní řeckou verzi kababu – pokrmu z grilovaného jehněčího masa podávaného buď zabalené v chlebové obálce nebo na talíři se salátem a jako příloha kousky placky. V posledních třech letech athénská gastronomická scéna ožila novými restauracemi nabízejícími fusion pokrmy založené na tradiční místní kuchyni mísící nové současné přístupy.
Poptávka po zdravých potravinách bez masa nepřeskočila tradiční řecká jídla a „ Vegan Beat “ v centru jižní části Atén nyní nabízí tradiční Gyros ve velmi veganské verzi. Říká se, že je ještě lepší než ten původní, „Vegan Beat“ se stal MUSÍ zastávkou pro vegany i všežravce. Veganské verze Gyro jsou vyrobeny buď z hub, tofu nebo fazolí.
Další úroveň verze hranolků v Kanadě
Poutine (hranolky a tvaroh s hnědou omáčkou), pocházející z kanadské provincie Quebec, je připraven pozvednout hranolky na zcela novou kulinářskou úroveň.
Poutine byl kolem centra Quebecu od poloviny 50. let 20. století a po mnoho let byl tento pokrm považován za „jednoduché jídlo“, na které se pohlíželo svrchu a bylo používáno k zesměšňování a stigmatizaci obyvatel Quebecu. Toto stigma se časem změnilo a nyní je tu dokonce národní svátek Poutine, který se slaví v Montrealu a dalších kanadských městech (až na jih až do Chicaga!).
Místní “ Fritz “ v centru Vancouveru se specializuje na hranolky a Poutine zde má svou vlastní klasifikaci jídel vedle sendvičů a knedlíků. Je to návykové. Hodně štěstí!